2010. május 19.

Gyergyói medence





Lenyűgöző a táj. Egész úton, míg robogott a vonatom, csak bámultam a megújult, erősen zöld füvet, fákat, csodaszép hegyeket és völgyeket, egy-két sziklát az út szélén, s a megduzzadt Marost, ahogy iparkodott lefelé...(pont nem esett az eső, mint mostanában). Fantasztikus ilyenkor tavasszal a világ. Mindezt látva olyan hálás voltam, s annyira boldog, hogy végre átölelhetem a nővérem.
Jó volt újra átolvasni Pál levelét a Rómabeliekhez. Elgondolkoztatott elég sok mindenen. Ajánlom nektek az egyszerűsített fordítású Bibliát is. Nekem segít nem átszaladni a már ismert igéken, hanem átrágni azokat.
Nagyon kellemes 7végénk volt együtt a Berecz családdal!
Képzeljétek: ott még csak most nyílt ki az egyik kedvenc virágom, az orgona. Mintha rám várt volna :)
Vasárnap megismerhettük közelebbről a Novák családot, akik a baptista misszióban vállalnak komoly szolgálatot. Úgy beteltem örömmel és megerősödtem a kis közösségben, hogy gondolhatjátok mi volt a téma az úton hazafele jövet telefonbeszélgetés közben. Mondtam is Józsefnek, hogy nem bánnám, ha Isten majd oda küldene minket egyetem után, besegíteni a munkában. Szívesen vállalnám én is a részem. Minden esetre a Zsolt blogját olvasva, még inkább meggyőződtem arról, hogy Isten áldott embere, aki tényleg egy hasznos eszköz a kezében.
Imádkozzatok ti is velem együtt, hogy a következő látogatásomkor Gyergyóban a sógorom is kísérjen el minket a gyülekezetbe, és munkálkodjon addig is az Úr mindkettőjük életében. Zsuzsa vágyik Isten után, és azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen jól fogja érezni magát az imaházban :) Hátha újra elmegy!
Ezeket az igéket kaptam rájuk nézve:
"Amit Isten megígért, azt csak hit által kaphatjuk meg. Ez azért van így, hogy ajándékba kapjuk, kegyelemből... Ábrahám hite sem ingadozott. Ellenkezöleg, Isten ígéretét tartotta szem előtt. Nem kételkedett abban, hogy amit Isten megígért neki, azt meg is fogja tenni. Hite megerősödött, és dícsőséget adott Istennek. Teljesen meg volt győződve arról, hogy Isten meg is tudja tenni, amit megígért."